maallemuutto.info Bitcoin Hoge Stabiele Munt Koopkracht kon de volgende Bull Run van Bitcoin voorspellen

Hoge Stabiele Munt Koopkracht kon de volgende Bull Run van Bitcoin voorspellen

Vandaag de dag kopen stablecoins 15 keer zoveel Bitcoin als in het begin van 2018, dit zou goed kunnen voorspellen voor de volgende stierenrennen, als en wanneer, het gebeurt.

Stablecoins hebben nooit meer koopkracht gehad dan nu, dit zou goed kunnen voorspellen voor de volgende stierenrennen.

Glassnode houdt de Stablecoin Supply Ratio, of SSR, bij, die wordt berekend door de marktkapitalisatie van Bitcoin (BTC) te delen door de marktkapitalisatie van alle grote stablecoins. Een lage SSR geeft aan dat stablecoins meer koopkracht hebben, wat volgens het bedrijf zou kunnen worden geïnterpreteerd als een bullish sign.

Deze verhouding staat op dit moment net boven de 15, wat betekent dat stablecoins in theorie ongeveer een vijftiende van alle Bitcoin zouden kunnen kopen. Ter referentie: in maart 2018 stond deze verhouding op 88. In iets meer dan twee jaar tijd is de koopkracht van de stablecoin dus meer dan verzesvoudigd.

Stijging van stablecoins & Bitcoin-stagnatie

Aangezien de verhouding twee componenten heeft, wat is de „schuld“ van deze drastische verandering? – Als we naar de grafiek kijken, wordt het heel duidelijk dat de radicale verandering vooral te wijten is aan de groei van de stabiele munten. De marktkapitalisatie van Bitcoin Lifestyle was destijds $195 miljard, op dit moment staat het op $171 miljard, dit is een daling van 12%. Ondertussen is de cap voor stablecoins gestegen van $2,2 miljard naar $11 miljard of 500% groei.

Stabiele munten zijn een gemaksmiddel voor handelaren en investeerders. Het staat hen toe om hun crypto activa in stabiele activa te parkeren zonder de noodzaak om het crypto-ecosysteem te verzilveren en te verlaten. Uit een recente studie is gebleken dat beurzen die BTC-USDT-paren ondersteunen meer „walvis“-transacties registreren dan de beurzen die BTC-USD-paren ondersteunen.

De correlatie valt uiteen

Hoewel de marktkapitalisatie van de stabiele munten snel is toegenomen, heeft de prijs van BTC geen gelijke tred gehouden. De correlatie tussen de SSR- en de Bitcoin-prijs lijkt te zijn afgebroken rond Zwarte Donderdag. Of de groei van stablecoins zal veranderen in de volgende bull run valt nog te bezien. Echter, als en wanneer deze run plaatsvindt, zou de volwassenheid van de stablecoin-ruimte efficiëntere mechanismen voor de marktpartijen moeten opleveren.