Polkadot overtar XRP for å bli den fjerde største kryptovalutaen

DOT-flip: Polkadot overtar XRP for å bli den fjerde største kryptovalutaen

DOT er i brann i dag da det øker markedsverdi-diagrammer til fjerde plass.

Det har vært noen store movers da kryptomarkedsrallyet gjenopptas, og Polkadots DOT-token er blant dem.

I følge tall fra ledende analyseportal Coingecko, har DOT snudd Ripples XRP når det gjelder markedsverdi etter en massiv gevinst på 26% det siste døgnet. Dette gjør den til den nye fjerde Bitcoin Pro største kryptovaluta etter markedsverdi.

Polkadot-tokenet har steget fra et lavt intradag på litt under $ 11 til toppen på en heltidshøyde på $ 14,80 før han trakk seg litt tilbake til $ 14,45 i skrivende stund. Det store prisflyttet har presset markedsverdien til 13,7 milliarder dollar, som rapportert av Coingecko.

XRP har derimot bare klart en gevinst på 3,7% i løpet av det siste døgnet, noe som ikke har vært nok til å ta det grenseoverskridende overføringstokenet over $ 0,30. Markedsverdien er for øyeblikket rett under DOT til $ 13,5 milliarder dollar.

Statistikk fra Polkadots egen plattform anslår at den har en enda høyere markedsverdi på 14,8 milliarder dollar ved bruk av et sirkulasjonstall på litt over en milliard tokens. Messari-kryptostatistikk er veldig lik dette, og de viser også at DOT har snudd XRP med en forskjell på 3 milliarder dollar i markedsverdi.

Binance-eide Coinmarketcap er det eneste området som er uenig i, da det rapporterer DOT-forsyningen som ti prosent lavere.

CMC var sen med å liste Polkadot, som er en Ethereum- og Binance Smart Chain-konkurrent

Polkadot er i hovedsak en flerkjedeprotokoll som har en rekke ‚parachains‘ (kalt skjær i Ethereum) og fungerer på sin egen teknologi kalt ‚Substrate‘, som er et blockchain-rammeverk. Plattformen er fullt interoperabil, slik at andre blokkjeder kan koble seg til nettverket som sidekjede, og blockchain-protokollen har muligheten til å behandle tusenvis av transaksjoner per sekund, noe som fører til at den blir kalt den siste ‚Ethereum-drapsmannen‘.

Den siste oppdateringen, som kan få fart, var lanseringen av Rococo parachain testnet som ble satt i drift i slutten av desember. I følge Polkadot-samfunnet får det nå flere partnere;

Rococo V1-oppdatering: 13:51 (UTC) 14. januar 2021
4 fallskjermen + 19 forslag

Inkluder: @PhalaNetwork @ZenlinkPro @chainx_org @AcalaNetwork @CrustNetwork @Kiltprotocol @bifrost_finance @polkaBTC @encointer @LaminarProtocol @clover_finance @DarwiniaNetwork #PolkaWarriors #Polkadot pic.twitterZ/1OMP
– Polka Warriors (@polkawarriors) 14. januar 2021

Andre faktorer som driver fremdriften, inkluderer problemene med DeFi på Ethereum ettersom etterspørselen etter skalering øker, sammen med en sterk teknisk markedsstruktur.